ΥΛΙΚΑ
– 3 κούπες καρότα τριμμένα
– 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
– 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
– 1 κουτ. της σούπας σόδα
– 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
– 1 κουτ. σούπας κακάο
– 1 1/2 κούπας μαύρη ζάχαρη
– 4 αυγά
-1 κούπα λάδι καλό
– 2 κουταλιές κονιάκ
– 3/4 κούπας καρύδια χοντροκομμένα
– 1/2 κούπας δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα ή 1/2 κούπας κράνμπερι
– 1/2 κούπας σταφίδες μαύρες ή ξανθές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη και τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι με τη σόδα. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, χτυπάμε λίγο ακόμη, ρίχνουμε το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρομένο στρογγυλό ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για μια ώρα περίπου.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το διακοσμούμε αναλόγως.
Μην ξεχάσετε να βάλετε και ένα φλουρί για καλή χρονιά.