ΥΛΙΚΑ
-3 πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κύβους
-4 αυγά
-ελαιόλαδο
-600 γρ. μανιτάρια, κομμένα στα 4
-2 σκ. σκόρδο
-2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
-100 γρ. φέτα τριμμένη ή 140 γρ. τσένταρ τριμμένο
-θυμάρι
-ξύσμα λεμονιού
-αλάτι
-πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με νερό, φέρνουμε σε βρασμό, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε ένα ένα τα υλικά μας. Πρώτα τις πατάτες μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα. Μετά τα μανιτάρια μας μέχρι να μαλακώσουν (5-8 λεπτά) και ρίχνουμε μέσα το θυμάρι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό.
Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί και με το υπόλοιπο θυμάρι. Κάνουμε 4 τρύπες στο μείγμα μας στις οποίες σπάμε και ρίχνουμε τα 4 αυγά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι τα αυγά να σταθεροποιηθούν και το τυρί να αρχίσει να λιώνει.
akispetretzikis.com
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!