YΛIKA
-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-4-5 πατάτες
-1 χωριάτικο λουκάνικο μακρύ
-1 σκελίδα σκόρδου
-1 μέτριο κρεμμύδι
-1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
-1 κούπα ντομάτες στον τρίφτη
-1 κ.γ. ζάχαρη
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά τις πατάτες που έχουμε κόψει σε κύβους, το πολτοποιημένο σκόρδο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Στο μεταξύ, σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες, σκέτο, χωρίς λάδι, για να βγάλει όλο το λίπος του.
Μόλις μαλακώσουν λίγο οι πατάτες, προσθέτουμε το λουκάνικο, ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθεί με τη σάλτσα και το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις μαζί με τις πατάτες.