ΥΛΙΚΑ
-80 γρ. αμύγδαλο ωμό χωρίς φλούδα
-5 κλωναράκια δενδρολίβανο
-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
-2 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
-2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
-αλάτι
-πιπέρι
-1 κ.σ. βούτυρο
-1/2 σκ. σκόρδο
-2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω δημιουργώντας μία ελαστική ζύμη. Μπορούμε να το κάνουμε και στο μίξερ με το γάντζο χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.
Όταν είναι έτοιμη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά.
Για τον κιμά
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά. Όταν αλλάξει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφήνουμε και αυτό να σοταριστεί.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε μέσα και το ψιλοκομμένο θυμάρι.
Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά και αφαιρούμε από τη φώτια.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε 2 κ.σ. γλυκό ντοματάκι με τζίντζερ και κάρδαμο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, παίρνουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και ανοίγουμε το φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Ανοίγουμε σε κύκλου διαμέτρου 20 εκ.
Στο κέντρο του κύκλου ρίχνουμε το μείγμα του κιμά και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε γύρω γύρω 10 εκ. περίπου και το γυρνάμε προς τα μέσα σκεπάζοντας λίγο τη γέμιση του κιμά.
Κόβουμε το τυρί σε φέτες και γεμίζουμε όλη την επιφάνεια της γέμισης από πάνω. Τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς και 30-40 λεπτά. Ώσπου το τυρί να λιώσει και να πάρει πολύ ωραίο χρώμα. Αφού ψηθεί, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.