ΥΛΙΚΑ
-2 κιλά μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
-2 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
-1 κρεμμύδι ξερό
-2 σκελίδες σκόρδου
-2 πιπεριές πράσινες
-4 ντομάτες κομμένες σε τέταρτα
-240 γρ. φασόλια βρασμένα
-1 κ.γ. πάπρικα
-60 ml. ελαιόλαδο
-120 ml λευκό κρασί
-1/2 ματσάκι μαϊντανό
-Αλάτι κατά βούληση
-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση.
EKTΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε τέταρτα και κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες. Τις αφήνουμε για λίγη ώρα σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τις προσθέσουμε στο φαγητό.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τα σοτάρουμε με το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για να σοταριστεί το κρέας απο όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και 1 φλιτζάνι νερό.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 45 λεπτά και ελέγχουμε κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό. Μετά από 45΄, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα φασόλια και τον μαϊντανό, αφήνουμε άλλα 10 λεπτά και κατεβάζουμε το φαγητό από το μάτι της κουζίνας.
cookbox.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!