ΥΛΙΚΑ
– 600 γρ. τυρί φέτα
– 150 γρ. βούτυρο
– 4 αυγά
– 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
– 1 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
– Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη φέτα και τη λιώνουμε καλά με ένα πιρουνάκι. Στη συνέχεια, ξεχωρίζουμε και αφήνουμε στην άκρη 1 κ.σ. βούτυρο, που θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα, και χτυπάμε όλο το υπόλοιπο στο μίξερ έως ότου αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα. Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και εξακολουθούμε να δουλεύουμε το μίξερ, αλλά σε χαμηλή ταχύτητα πλέον.
Αδειάζουμε λίγο-λίγο και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Ακολούθως, προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο και αρκετό πιπεράκι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα για λίγη ώρα και το αδειάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ, που έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει.
Αφού απλώσουμε στην επιφάνεια της τυρόπιτας τη 1 κ.σ. βούτυρο που φυλάξαμε στην αρχή, την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
lovecook.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!