ΥΛΙΚΑ
-Κιμάς μοσχαρίσιος 700 γρ.
-Κρεμμύδια ξερά 2 μεγάλα ψιλοκομμένα
-Ντοματοπολτός 3 κουταλιές σούπας
-Αλάτι-πιπέρι
-Κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού
-Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του καφέ
-Κριθαράκι 1 πακέτο
-Νερό 2 και 1/2 ποτήρια νερού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Μόλις ασπρίσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας,το αλατοπίπερο και την κανέλα.
Βάζουμε 1/2 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να ψηθεί για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ακόμα ποτήρια νερό, το αφήνουμε να αρχίσει να κοχλάζει και βάζουμε το κριθαράκι μας. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι και το απολαμβάνουμε ζεστό.
chefoulis.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!