ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
230 γρ. αλεύρι σκληρό
7 γρ. μπέικιν πάουντερ
280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
4 αβγά
120 ml κρέμα γάλακτος
25 ml κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
10 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχ/κής
Για τη διακόσμηση
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
Για τη σάλτσα φράουλας
500 γρ. φράουλες φρέσκες
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ.
Ρίχνετε τη ζάχαρη με τα αβγά στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος με το κονιάκ και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα. Τέλος, ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και στη συνέχεια το ρίχνετε στη φόρμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Ξεφορμάρετε το κέικ ενώ είναι ακόμα χλιαρό και μόλις κρυώσει εντελώς το κόβετε παράλληλα στη μέση και το χωρίζετε σε δυο δίσκους.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλα: Bράζετε τις φράουλες με τη ζάχαρη σε μεσαία φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σάς κολλήσει το μίγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Αδειάζετε τη σάλτσα σε ένα σκεύος και την αφήνετε να κρυώσει.
Συναρμολογείτε το γλυκό σας: Τοποθετείτε τον πρώτο δίσκο σε πιατέλα σερβιρίσματος κι απλώνετε πάνω του λίγη σάλτσα φράουλας. Αφού την απορροφήσει το κέικ κάνετε μια στρώση με 150γρ. σαντιγί περίπου. Σκεπάζετε με το δεύτερο δίσκο και καλύπτετε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη σαντιγί. Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρετε το κέικ κόβοντας σε κομμάτια και συνοδεύετε με την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας.
olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!