ΥΛΙΚΑ
-3 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
-2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν ή απαλή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
-4 κ.σ. μέλι
-ελαιόλαδο
-1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-3 διπλά στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση [6 μονά]
-αλάτι πιπέρι
-2/3 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
-3-4 μικρά κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τις δύο μουστάρδες, το μέλι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λ περίπου μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 ακόμα λ. να βγάλει τα αρώματά του.
Ρίχνετε το σοταρισμένο μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω από κρεμμύδι. Αλείφετε με το μείγμα μουστάρδας μελιού το κοτόπουλο, ρίχνετε το ζωμό κότας και λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και προσθέτετε και τα κλωναράκια δενδρολίβανου ανάμεσα στα στήθη.
Σκεπάζετε καλά, αεροστεγώς, με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε το κοτόπουλο για 20 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, αλείφετε με τη σάλτσα το κοτόπουλο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 25-30 λ, αλείφοντας ανά διαστήματα το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο.
sintayes.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!