ΥΛΙΚΑ
1 δόση ζύμη χωριάτικη
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 κρεμμύδια τριμένα
3 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομένα
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
3 κουταλιές σούπας μαιντανό ψιλοκομένο
4 αυγά
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
300 γρ. τυρί φέτα τριμένη
200 γρ. γραβιέρα τριμένη
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνετε το φύλλο ή αγοράζετε έτοιμη χωριάτικη ζύμη.
Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε και τον κιμά και τον σωτάρουμε και αυτόν λίγο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το ζωμό, βράζοντάς τα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Τραβάμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαϊντανό.
Αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει το μείγμα.
Τέλος, χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ένα ένα.
Απλώνουμε τη γέμιση του κιμά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με τα τριμένα τυριά.
Κατόπιν σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα με λάδι.
Ψήνουμε την πίτα σε ζεστό φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
sintagespareas.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!