ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κιλό χοιρινό κιμά
1/2 ματσάκι μαιντανό
400 γραμμ. ψίχα χωριάτικου ψωμιού (μουσκεμένη & καλά στιμμένη)
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας ξύδι
1 αυγό
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Για τη γέμιση
250 γραμμ. φέτα λιωμμένη στο πηρούνι
1-2 τομάτες κομμένες σε κύβους
2-3 πιπεριές κέρατα κομμένες σε κύβους
λίγη ρίγανη
Χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα) για το τύλιγμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τους κιμάδες, την ψίχα στιμμένη, το κρεμμύδι, τον μαιντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το αυγό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι & το πιπέρι.
Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ενοποιηθούν σε μπάλα.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1/2 ώρα τουλάχιστον.
Μέχρι να κρυώσει λίγο το μείγμα και να ”στέκεται”, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπωλ, τρίβουμε τη φέτα με το πηρούνι και προσθέτουμε την ρίγανη, την τομάτα και την πιπεριά κομμένες σε κύβους.
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια μας ως εξής:
Παίρνουμε ένα μεγάλο φύλλο χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα), 50Χ50 και βάζουμε πάνω του μια ποσότητα κιμά ίση με τη χούφτα μας γεμάτη.
Πλάθουμε με το χέρι μας βρεγμένο, τον κιμά σαν ζύμη και τον ανοίγουμε σε μέγεθος ενός πιάτου της πάστας. Βάζουμε στο κέντρο γέμιση και διπλώνουμε το χαρτί από τη μία άκρη στην άλλη, σχηματίζοντας ένα καλτσόνε.
Πατάμε λίγο με το χέρι από πάνω να κολλήσουν τα δύο μέρη, ανοίγουμε το χαρτί, ομορφαίνουμε με τα δάχτυλα τις άκρες και το μπιφτέκι είναι έτοιμο για ψήσιμο.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα.
Αν πρόκειται για κάρβουνα τα πράγματα είναι απλά.
Για την περίπτωση που θα ψήσουμε σε φούρνο, βάζουμε τα μπιφτέκια ανά 4 σε ταψιά στρωμμένα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 160°c για 45 περίπου λεπτά σε γκρίλ & αέρα.
sintagespareas.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!