ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
1 κον κασέ
1 κ.σ. πελτέ
2 πράσινες πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
1/2 με 3/4 κούπας ελαιόλαδο
200 γρ. αλλαντικά της επιλογής σας σε κυβάκια (λουκάνικα γαλοπούλας, φέτες σαλάμι μπίρας ή άλλα)
200 γρ. φέτα τριμμένη στο χέρι
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε το σέλινο,τις πιπεριές,το κον κασέ, τον πελτέ,αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Αν έχουμε πήλινη γάστρα είναι ευκαιρία να μαγειρέψουμε το φαγητό μας εκεί, γίνεται ακόμη πιο νόστιμο! Μεταφέρουμε λοιπόν τη σάλτσα στη γάστρα μας και προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 50 λεπτά.
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε τα αλλαντικά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη φέτα!
magyreuontas.blogspot.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!