ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πατάτες μικρές (κόκκινες ή λευκές), καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
200 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
100 γρ. μαγιονέζα (μπορούμε να βάλουμε και light)
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μερίδες για 6 άτομα
Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 40΄
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι και νερό τόσο ώστε να τις υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Ελέγχουμε τρυπώντας μια πατάτα με το πιρούνι. Στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά (για να μη λιώσουν οι πατάτες). Σκορπίζουμε την κάππαρη και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Συμβουλή: Οι πατάτες είναι επιβαρυμένη καλλιέργεια και γι’ αυτόν το λόγο καλό είναι να αναζητάμε όσες έχουν παραχθεί με τρόπο βιολογικό. Αυτές μπορούμε άφοβα να τις καταναλώσουμε με τη φλούδα. Αν πάρουμε συμβατικές, είναι προτιμότερο να τις ξεφλουδίσουμε.
gastronomos.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!