ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μέτρια καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
Χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζανάκι μικρο του καφέ ούζο
Αλάτι
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα ελαιόλαδο σπορέλαιο, μισό μισό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τα καλαμάρια, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Τα κεφάλια και τα πλοκάμια τα κρατάμε ατόφια.
Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και ρίχνουμε μέσα το ανάλογο αλάτι, τον χυμό από το λεμόνι, το ούζο, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα στο ψυγείο.
Αφού ετοιμαστούν πετάμε τα υγρά που υπάρχουν στην λεκανίτσα, και ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι και τα αλευρώνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να στεγνώσουν τα καλαμαράκια από τα υγρά τους.
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα να κάψει καλά το λάδι, τινάζουμε το περιττό αλεύρι από τα καλαμάρια και τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο καυτό λάδι, για να τηγανιστούν σωστά.
Βάλτε κάποιο προστατευτικό από πάνω να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα με το πέταγμα λαδιού.
Μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα είναι έτοιμα. Με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε τα βάζουμε σε πιατέλα και τα σερβίρουμε ζεστά με λεμονάκι.
ΥΓ: Προσοχή στο τηγάνισμα: Δεν τα τηγανίζουμε πολύ. Σε 2 λεπτά είναι έτοιμα, αφού έχουν πάρει χρώμα. Δεν βάζουμε πολλά μαζί να τηγανιστούν, διότι θα κολλήσουν μεταξύ τους. Πρέπει να έχουν τον χώρο τους ώστε να τηγανιστούν σωστά. Όταν θέλετε να τα βγάλετε ή να ρίξετε τα καλαμαράκια στο τηγάνι, να αφαιρείτε το σκεύος από την φωτιά.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!