ΥΛΙΚΑ
-2 πακέτα σαβαγιάρ
-4 κ. σ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 500 ml ζεστό νερό
-300 γρ. τυρί κρέμα
-100 γρ. άχνη ζάχαρη
-100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-50 ml κονιάκ
-κακάο και σοκολάτα για το γαρνίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το στιγμιαίο καφέ σε 500 ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα.
Μόλις αφρατέψει βγάζουμε από το μίξερ, ρίχνουμε το κονιάκ και 4 κ. σ. από το μείγμα με το νερό και τον καφέ, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά.
Σ’ ένα μεσαίο προς μικρό πυρέξ στρώνουμε μια στρώση σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτήξουμε για 2 δευτερόλεπτα το καθένα μέσα στον καφέ.
Ρίχνουμε την μισή κρέμα και πασπαλίζουμε με κομμάτια σοκολάτας.
Βάζουμε ξανά μια στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με κομμάτια σοκολάτας και κακάο, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.