ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. ζυμαρικά (πέννες, ταλιατέλες, βίδες)
-500 γρ. σολομό φρέσκο
-250 ml κρέμα γάλακτος light
-1 σφηνάκι βότκα
-4 κ.σ. λάδι
-αλάτι,πιπέρι
-άνηθο ψιλοκομμένο
-1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν σε αλατισμένο νερό al dente!
Πλένουμε και καθαρίζουμε τον σολομό.
Τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια μπουκιάς.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι μας να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σολομό.
Σβήνουμε με το σφηνάκι της βότκας.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό μας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Συμπληρώνουμε με το άνηθο,αλάτι,πιπέρι και παρμεζάνα.
Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τα ζυμαρικά μας τα οποία στο μεταξύ έχουν ετοιμαστεί (τα παίρνουμε με κουτάλα μέσα από την κατσαρόλα στην οποία έβρασαν χωρίς να έχουμε στραγγίσει το νερό τους).
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως!
magyreuontas.blogspot.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!