ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σαρδέλα χονδρή ή σαρδελομάνα
Γέμιση
2 ντομάτες τριμμένες
4-5 σκελίδες σκόρδο σε πολύ μικρά κομματάκια
1-2 πιπεριές κέρατο σε μικρά κομματάκια
λίγη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
2 κ.σ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες βγάζοντας όλο το κόκκαλο τους.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μια μια τις σαρδέλες και απλώνουμε πάνω τους τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει.
Τα ζευγαρώνουμε σκεπάζοντάς τα με τις υπόλοιπες σαρδέλες. Τις λαδώνουμε,τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε σχάρα.
Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου.
Μόλις ροδίσουν γυρίζουμε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Όχι πολύ ψήσιμο για να μην στεγνώσουν οι σαρδέλες.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!