ΥΛΙΚΑ
-3 ψαρονέφρια (περίπου 600 γρ.), σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκ.
-2 μέτριες σελινόριζες (περίπου 1.300 γρ.), καθαρισμένες και λεπτοκομμένες τα φύλλα από 3 – 4 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
-1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
-250 ml χυμός πορτοκαλιού
-30 – 40 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
(Μερίδες 6)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 20΄
Διαδικασία Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το σκόρδο και τις σελινόριζες. Σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε το χυμό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λαχανικό. Ξεσκεπάζουμε, βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια της σελινόριζας το κρέας και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το μέλι και τα φύλλα σέλινου, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 – 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ψωμί της αρεσκείας μας.
gastronomos.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!