ΥΛΙΚΑ
-1 πακέτο μακαρόνια Νο6 ή 10
-1 βάζο ψητές πιπεριές Φλωρίνης(450 γρ.)
-5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
-1/2 ποτήρι λευκό κρασί
-αλάτι,πιπέρι
-περίπου 5 κούπες των 250 ml.ζεστό νερό
(τα μακαρόνια πρέπει να μαγειρευτούν χωρίς να τα στραγγίσουμε)
Για το σερβίρισμα: ξερή μυζήθρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή άλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει.
Στραγγίζουμε τις πιπεριές. Δύο από αυτές τις κόβουμε σε κομμάτια και τις υπόλοιπες τις περνάμε από το μούλτι.
Προσθέτουμε κομμένες και αλεσμένες πιπεριές στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι.
Αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν κι αυτές και σβήνουμε με το κρασί.
Βράζουμε για κανένα πεντάλεπτο τη σαλτσούλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει καλά μαζί με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente.
Σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ, συνοδεύοντας με τυρί της επιλογής μας.
magyreuontas.blogspot.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!