ΥΛΙΚΑ
– 2 φλ. τσ. ηλιέλαιο
– ½ φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
– 1 φλ. ζάχαρη ακατέργαστη
– 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
– 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– ½ κ.γ. σόδα
– ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο πάρει)
– Σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά. Δε θα λιώσει η ζάχαρη γιατί είναι καστανή, μόνο η λευκή λιώνει. Προσθέτουμε το χυμό, τα αρωματικά, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Πρέπει να έχουμε στο τέλος μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή αλλά κάπως θριφτή.
Σχηματίζουμε μπισκότα και τα πασπαλίζουμε με κανέλα αφού τα στρώσουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αφαιρέσουμε από το ταψί.
lovecook.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!