ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φασόλια άσπρα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ματσάκι σέλινο
4 καρότα
1 κουτάκι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας ή 3 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ή 2 κουταλιές πελτέ
1 πιπερίτσα μικρή καυτερή (προαιρετικά)
1 κουταλιά μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν σκέτα με την πιπερίτσα (αν τη βάλουμε), 1-2 ώρες ανάλογα τα φασόλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα καρότα σε ροδέλες, το σέλινο ψιλοκομμένο και αλάτι. Βράζουμε για 20′ ακόμα.
Τέλος, προσθέτουμε και τη ντομάτα και βράζουμε για 20′ επιπλέον και είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μέλι.
athoniki-politeia.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube
Εγκρίνεται! Σήμερα την έκανα και ήταν η καλύτερη αλάδωτη φασολάδα που τρώμε! Σας ευχαριστώ…
Ίσως τη διαφορά την κάνει το μελάκι, σπάει λίγο την “μυρωδιά” του αλάδωτου!