ΥΛΙΚΑ
Για την σαλάτα
12 αβγά βρασμένα (πασχαλινά)
4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μικρά καρέ
1 ματσάκι τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
2 καρότα ωμά, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. μαγιονέζα σπιτική ή εμπορίου
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο μπόλικο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 -3 κ.σ. ξίδι από κρασί
4-5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Για τα μπισκότα
1 φύλλο Σφολιάτας “του χεριού σας” alfa”
λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλλειμα
σουσάμι
μαυροκούκι (μαυροσίσαμο)
παπαρουνόσπορο
χοντροσπασμένα πιπέρια διάφορα
χοντρό αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τ’ αβγά και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα. Προσθέτουμε το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα χοντροτριμμένα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλατίζουμε και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε άνηθο, μαϊντανό σχοινόπρασο, πιπεριά, τα αγγουράκια και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.
Για τα μπισκότα σφολιάτας
Μ’ ένα μικρό κουπ πατ κόβουμε δισκάκια ζύμης και τ’ αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Όταν τα κόψουμε όλα, τα βουτυρώνουμε και τα τρυπάμε ελαφρά με πιρούνι ή τη μύτη μαχαιριού. Πασπαλίζουμε λίγα με σουσάμι, λίγα με μαυροκούκι, λίγα με χοντροσπασμένα πιπέρια και αφήνουμε λίγα σκέτα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 15΄ μέχρι να ροδίσουν. Τ’ αραδιάζουμε σε δίσκο πλάι στην αβγοσαλάτα.
argiro.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!