ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά -την καρδιά, το συκώτι και τα έντερα.
3/4 φλυτζάνα ρύζι
1 φλυτζάνα άνιθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 λεμόνια (το χυμό)
1/2 φλυτζάνι λάδι ή βούτυρο
Αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα έντερα, τα μισοβράζουμε και τα κόβουμε σε κομματάκια. Την καρδιά και το συκώτι από τη συκωταριά τα πλένουμε, τα ζεματίζουμε και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή το βούτυρο, ρίχνουμε τα εντεράκια και τα κομματάκια από την συκωταριά, τα σωτάρουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα χορταρικά ψιλοκομμένα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε ζεστό νερό αρκετό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20-30 λεπτά, στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει κι αυτό. Στο τέλος το αυγοκόβουμε.
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ. Ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια και στη συνέχεια ζεστό ζωμό από το φαγητό. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.