ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (ή 80 ml ηλιέλαιο)
80 ml γάλα
150 γραμμάρια αλεύρι
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
3 μπανάνες
100 γραμμάρια της μαύρης σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την σοκολάτα και κόβουμε τις μπανάνες ροδέλες.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε τ’ασπράδια μέχρι να σφήξουν.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο χλιαρό, μετά βάζουμε το γάλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Μ’ένα ξύλινο κουτάλι προσθέτουμε τις μπανάνες και την σοκολάτα κι αναμειγνύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε τ’ασπράδια κι αναμειγνύουμε.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε την φόρμα της επιλογής μας και ψήνουμε το κεικ μας στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αφού κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
sintagespareas.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!