ΥΛΙΚΑ
1 δόση ζύμη για πίτες
650 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια και κοτσάνια)
3/4 φλ. φρουκτόζη (ή 1 1/2 φλ. ζάχαρη)
4 κ.σ. άνθος αραβοσίτου (ή 1/2 φλ. αλεύρι)
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. άρωμα αμύγδαλου (ή βανίλιας)
30 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
Για επάλειψη στην τάρτα:
1 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνετε τη ζύμη σας σύμφωνα με τις οδηγίες. Την τυλίγετε σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο.
Πλένετε και καθαρίζετε τα κεράσια από κοτσάνια και κουκούτσια. Είναι σαφώς πιο εύκολο και γρήγορο εάν χρησιμοποιήσετε το ειδικό εργαλείο για το ξεκουκούτσιασμα. Δεν είναι ανάγκη να τα κόψετε σε κομμάτια, τα αφήνετε ολόκληρα.
Βάλτε τα κεράσια σε μπολ. Προσθέστε τη φρουκτόζη, το άνθος αραβοσίτου, το άρωμα αμύγδαλου και την κανέλα και ανακατέψτε τα με ήρεμες κινήσεις.
Χωρίστε τη ζύμη σας σε δυο μέρη, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Πάρτε το μεγαλύτερο και ανοίξτε ένα φύλλο. Απλώστε το στο ταψί σας (δε θέλει λάδωμα).
Βάλτε μέσα τη γέμιση από τα κεράσια.
Ρίξτε από πάνω τα κομματάκια το βούτυρο.
Ανοίξτε το δεύτερο φύλλο. Κάντε στο κέντρο του μια τρύπα για να φεύγει ο ατμός (μπορείτε να κάνετε κάποιο σχέδιο) και απλώστε το πάνω από τη γέμιση.
Πιάστε τις άκρες από την πάνω και την κάτω ζύμη και διπλώστε τις για να γίνει η άκρη.
Αλείψτε την πίτα με γάλα και πασπαλίστε με τη ζάχαρη.
Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για μία ώρα περίπου (ανάλογα το φούρνο σας). Καλό θα είναι να βάλετε ένα αλουμινόχαρτο κάτω από το ταψί σας, γιατί μπορεί να τρέξει ζουμάκι από την πίτα καθώς ψήνεται.
*Πρέπει να κρυώσει για να την κόψετε.
sintagespareas.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!