ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
2 κλαδάκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
45 ml ελαιόλαδο
10 φύλλα κρούστας
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 μεγάλα κομμάτια φέτα, κομένα σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 ml κρέμα γάλακτος
3 κρόκους αυγού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την κολοκύθα σε ταψί μαζί με το δεντρολίβανο. Την πασπαλίζουμε με το σκόρδο, τη ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να είναι σχετικά μαλακή.
Αλείφουμε τα φύλλα με βούτυρο και τα απλώνουμε το ένα πάνω στο άλλο. Τα στρώνουμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. και κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει.
Ανακατεύουμε την κολοκύθα με τη φέτα και το κρεμμύδι και ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα. Χτυπάμε την κρέμα με τους κρόκους και περιχύνουμε τη γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και τη σερβίρουμε ζεστή μαζί με σαλάτα.
*Μπορείτε να προσθέσετε και 250 γρ. τηγανητό μπέικον στη γέμιση.