ΥΛΙΚΑ
4 κ. σούπας ανάλατο βούτυρο
1 κιλό κίτρινες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα κατά μήκος στα 2 και ψιλοκομμμένα
1 κ.σούπας άνιθο
2 κ. γλυκού φρέσκα φύλλα από θυμάρι
1 κ. γλυκού αλάτι
λίγο πιπέρι
3 φλιτζ. σολομό μαγειρεμένο, ξεκοκκαλισμένο, σε ψίχα
μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
καυτερή σος για το σερβίρισμα (προαιρετικά).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση με καπάκι).
Κούνησε λίγο το τηγάνι να απλωθεί το βούτυρο στον πάτο.
Ρίξε τις πατάτες και το κρεμμύδι και σωτάρισέ τα μέχρι να καλυφθούν με το βούτυρο, περίπου για ένα λεπτό.
Σκέπασε το τηγάνι και μαγείρεψε τις πατάτες μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι, περίπου 7 λεπτά.
Πρόσθεσε το σέλερι και ανακάτεψε ελαφρά. Ξανασκέπασε το τηγάνι και μαγείρεψε άλλα 3 λεπτά.
Ξεσκέπασε το τηγάνι και δυνάμωσε τη φωτιά.
Ρίξε τον άνιθο, το θυμάρι, το αλάτι και λίγο πιπέρι.
Μαγείρεψε ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες, περίπου άλλα 15 με 20 λεπτά.
Ρίξε το σολομό και το μαϊντανό και μαγείρεψε ίσα να ζεσταθεί καλά το ψάρι.
Ανακάτεψε απαλά ώστε να μη λιώσεις το σολομό και αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται.
Σέρβιρε αμέσως.
*Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις κάποια καυτερή σος πάνω από κάθε πιάτο.