ΥΛΙΚΑ
• 2 κιλά φράουλες
• Ζάχαρη
• 2 κλωναράκια αρμπαρόριζα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ, τις σουρώνουμε πάνω από ένα δοχείο αφού προηγουμένως έχουμε στρώσει ένα τουλπάνι.
Αφήνουμε τον πολτό να στραγγίσει καλά για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια σφίγγουμε το τουλπάνι να φύγει και ο υπόλοιπος χυμός.
Μετράμε το ζουμί με το ποτήρι μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε και ζάχαρη. Η αναλογία ζάχαρης χυμού είναι 4 ποτήρια ζάχαρη για 5 ποτήρια χυμό.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά με τα υλικά, προσθέτουμε και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Ξαφρίζουμε την επιφάνεια καλά με μια τρυπητή κουτάλα.
Διατηρείται στο ψυγείο. Γαρνίρουμε παγωγά, πανακότα και τούρτες.