ΥΛΙΚΑ
– 10 κολοκυθάκια για γέμισμα
– 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
– 1 ποτήρι του κρασιού ρύζι
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
– 1/2 φλιτζάνι άνιθο ψιλοκομμένο
– 3 κουταλιές της σούπας λάδι
– 1/2 φλιτζάνι λάδι
– 1 ποτήρι ζωμό λαχανικών ή κότας
– αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
– 2 αυγά και 2 λεμόνια (τον χυμό).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα κολοκυθάκια προσεκτικά και τα αλατίζουμε ελαφρώς.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε κιμά, κρεμμύδι, λάδι, 3 κουταλιές ρύζι, άνιθο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με την σειρά. Τα περιχύνουμε με το μισό φλιτζάνι λαδιού και ρίχνουμε και τον ζωμό.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνοντας το λεμόνι και ζουμί από το φαγητό. Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια, αφήνουμε να πάρει μια βράση και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Tipς: Για να μην κολλήσουν στην κατσαρόλα, πριν βάλουμε τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε ψίχα από τα κολοκυθάκια και τα κοτσάνια του μαϊντανού.