ΥΛΙΚΑ
– 4-5 πατάτες μεγάλες κομμένες σε ροδέλες
– 2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
– 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
– 100 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
– 1 κουταλιά θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
– 1 & 1/2 φλιτζάνα ζωμό κότας
– 1/2 φλιτζάνα βούτυρο
– 1/2 φλιτζάνα παρμεζάνα τριμμένη
– αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε τηγάνι μια κουταλιά βούτυρο και μόλις κάψει σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά επιπλέον. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες με το λιωμένο υπόλοιπο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Απλώνουμε όλα τα υλικά μέσα σ’ ένα πυρέξ, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια το βγάζουμε, ρίχνουμε παρμεζάνα πασπαλίζοντας και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε ζεστό.
Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά που λιώνουν.