ΥΛΙΚΑ
180 γρ. αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ και λίγο για τη φόρμα
150 γρ. άχνη ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο για τη φόρμα
3 αυγά
120 γρ. σταγόνες σοκολάτας
200 γρ. κεράσια, απύρηνα (καθαρό βάρος)
1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
60 γρ. φιστίκια Aιγίνης (καθαρό βάρος).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μερίδες: 10, Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 1 ώρα
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με έναν αβγοδάρτη το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έπειτα το αλεύρι και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις περίπου 22 x 11 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά και κατόπιν στους 160°C για 10 λεπτά ακόμα.
Ελέγχουμε αν ψήθηκε καλά το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγει καθαρό και στεγνό, αλλιώς ψήνουμε ακόμα λίγο και ξαναδοκιμάζουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.