ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπούτι (ή σπάλα) από αρνάκι γάλακτος, κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ.
Για τη μαρινάδα
3 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
200 ml λευκό ξηρό κρασί
40 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού πολύ ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού (ακέρωτου και βιολογικού)
1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
Μερίδες 8-10 – Προετοιμασία 15΄ – Αναμονή 2 ώρες – Ψήσιμο 18΄-20′
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η μαρινάδα
Ανακατεύουμε τις σκελίδες σκόρδου, το τζίντζερ σε σκόνη, το λευκό κρασί, το ελαιόλαδο, το ξίδι από λευκό κρασί, τα φυλλαράκια μαϊντανού, το ξύσμα λεμονιού, τον τριμμένο κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι. Μαρινάρουμε τους κύβους αρνιού για 2 – 3 ώρες, στο ψυγείο, ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά. Τους στραγγίζουμε, τους σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, τους αλείφουμε με ελαιόλαδο, τους αλατοπιπερώνουμε και τους περνάμε στα καλαμάκια.
Το ψήσιμο
Στα κάρβουνα: Δυνατή αρχικά, χαμηλότερη στη συνέχεια φωτιά. Χρόνος ψησίματος: 20΄ – 22΄. Τι είδαμε: Τρυφερό, αλλά ελαφρώς στεγνό.
Στο γκριλ: Αρχικά στους 200° C και στη συνέχεια στους 180° C, για 18 – 20 λεπτά, συνολικά.
Συνοδεύουμε με Αραβικές πίτες, ψημένες για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην ξεραθούν.
Μια ενδεικτική πρόταση για σάλτσα είναι μια γιαουρτόσαλτσα με ταχίνι και ξύσμα λεμονιού: Ανακατεύουμε καλά 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι, κατά προτίμηση πρόβειο, με 2 κουτ. σούπας ταχίνι, 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού (ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού), 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη, 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.