ΕΚΤΕΛΕΣΗΥΛΙΚΑ
– 1 χταπόδι 1 1/2 με 2 κιλά
– 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
– 2 ξερά κρεμμύδια
– 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
– 1 κ. σούπας ξύδι
– 2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
– 1 φύλλο δάφνης
– Αλάτι, πιπέρι.
Προσθέτουμε τότε το λάδι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σωτάρουμε λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ξύδι, τον πελτέ ντομάτας, λιωμένο, 1 1/2 φλυτζάνια νερό, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να πήξει η σάλτσα.
Το σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
