ΥΛΙΚΑ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λίγο ελαιόλαδο
4 κολοκυθάκια κομμένα στη μέση και διαγώνια σε φέτες
4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
2 κ.σ. κάπαρη
3 κ.σ. σταφίδες
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι ξερό
200 γρ. φέτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κολοκύθια και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά για να μαλακώσουν και αυτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, γεμίζουμε τη μισή κονσέρβα με νερό και το βάζουμε και αυτό, τη ζάχαρη, το ξύδι, την κάπαρη, τις σταφίδες, το αλατοπίπερο και τέλος το θυμάρι.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κολοκύθια και να πήξει η σάλτσα μας.
Μπορούμε να φάμε ζεστό αλλά και παγωμένο το φαγητό μας!