ΥΛΙΚΑ
-3 ½ κούπες νερό
-½ κούπα αλάτι χοντρό
-1 κούπα παγάκια
-½ κιλό γαρίδες μεγάλες
-1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
-¼ κούπας φρέσκια κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
-3 σκελίδες σκόρδου κομμένα σε μικρά κομματάκια
-½ κούπα λευκό κρασί ξηρό
-1 κούπα αποφλοιωμένες χοντροκομμένες ντομάτες
-¼ κ.γ. αλάτι χοντρό
-¼ κ.φ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-170 γρ ζυμαρικά Vermicelli
-¼ κούπα ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη.
Σε μια λεκάνη προσθέστε το νερό και την ½ κούπα αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το αλάτι. Σε ένα Polybag βάλτε το αλατόνερο, τα παγάκια και τις γαρίδες. Σφραγίστε την σακούλα και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βγάλτε τις γαρίδες απο την σακούλα, πετάξτε το αλατόνερο και καθαρίστε τις γαρίδες.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 15 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις γαρίδες και τσιγαρίστε για 1 λεπτό. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε το για ένα λεπτό, καθαρίζοντας τα τοιχώματα και τον πάτο του τηγανιού για να ξεκολλήσετε τυχών καφέ (κολλημένα) κομμάτια. Προσθέστε την ντομάτα, το ¼ κ.γ. αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες. Απομακρύνεται το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρετε την σάλτσα πάνω απο τα ζυμαρικά. Πασπαλίστε με τον βασιλικό.