ΥΛΙΚΑ
-περίπου 800 γρ. φέτες ή φιλέτα από φρέσκο ή κατεψυγμένο λευκόσαρκο ψάρι της αρεσκείας μας (σφυρίδα, πέρκα, γλώσσα κ.ά.)
-1/2 κουτ. σούπας μαυροκούκι (γνωστό και ως μαυροσούσαμο, το βρίσκουμε σε αρκετά σούπερ μάρκετ και στα μπαχαράδικα. Εναλλακτικά, βάζουμε απλό σουσάμι, καβουρδισμένο ελαφρώς, σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία)
-αλάτι
Για τη σάλτσα
-χυμός από 1 λεμόνι
-100 ml ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, σε λεπτές ροδέλες
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία 50΄ – Μαγείρεμα 1 ώρα και 15΄
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαδικασία Βάζουμε το ψάρι σε ένα ταψάκι, το αλατίζουμε, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε τα φασόλια σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε 1 κουτ. γλυκού αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 10 λεπτά. Κρατάμε 3 κουτ. σούπας από το ζουμί τους σε ένα μπολάκι στην άκρη και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σάλτσα: Στο μεταξύ, βάζουμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το λεμόνι, το λάδι, το ξύσμα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 κουτ. σούπας από τις ελιές και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα. Ρίχνουμε και τις υπόλοιπες ελιές, ανακατεύουμε με κουτάλι και κρατάμε τη σος στην άκρη.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!