ΥΛΙΚΑ
-1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
-1/3 φλιτζανιού νερό
-5 κούπες καρπούζι χωρίς κουκούτσια
-2 κουταλιές χυμό λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια το καρπούζι και τα πολτοποιούμε μαζί με το λεμόνι.
Προσθέτουμε και το σιρόπι και τα πολτοποιούμε ξανά. Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσουν πολύ καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν σαν χιόνι.
Γεμίζουμε παγωμένα ποτήρια και διακοσμούμε με μικρές φέτες καρπούζι.