ΥΛΙΚΑ
400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα (προτιμότερο με πάπρικα), κομμένα κατά μήκος στη μέση και μετά σε κομμάτια περίπου 4 εκ.
Για τη σάλτσα
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 ντομάτα, κομμένη στα 4
40 ml χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη
1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 8 / Προετοιμασία 10΄ Αναμονή 5΄ Ψήσιμο 15΄
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σάλτσα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Ρίχνουμε την ντομάτα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τη χτυπάμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθεί. Σουρώνουμε τον πολτό σε ένα μπολ.
Βάζουμε τις πιπεριές στη σχάρα, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, και τις ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Ξεφουρνίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Οι υδρατμοί που θα εγκλωβιστούν στο μπολ θα βοηθήσουν να χαλαρώσει η φλούδα τους και να βγει πολύ εύκολα.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από φλούδες, σπόρια και κοτσάνι και τις ρίχνουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, το λεμονοχυμό, τη μουστάρδα, το λάδι και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα. Αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε.
Λουκάνικα:
Παράλληλα, βάζουμε τα λουκάνικα σε μικρό ταψί, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, και ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά στη λειτουργία του γκριλ ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Σερβίρουμε τα λουκάνικα με τη σάλτσα σε μπολ (για να βουτάμε ή να βάζει ο καθένας στο πιάτο του) ή περιχύνουμε με αυτήν τα ψητά λουκάνικα.