ΥΛΙΚΑ
½ περίπου κιλό κιμά κοτόπουλο,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 αβγό,
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (ή 1 κουταλάκι ξερό),
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
½ φλ. γαλέτα (αλεσμένη φρυγανιά) + επιπλέον για το πανάρισμα,
μπόλικο λάδι για τηγάνισμα,
αλάτι, πιπέρι.
(για 4 ΑΤΟΜΑ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνετε καλά τον κιμά με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το αβγό, το δυόσμο, τη γαλέτα και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το κρατάτε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζετε το μίγμα από το ψυγείο και το πλάθετε σε κεφτέδες (μπαλάκια ή οβάλ).
Βάζετε την επιπλέον γαλέτα σε ένα βαθύ πιάτο και τους τυλίγετε μέσα.
Τους αραδιάζετε σε μια πιατέλα ή δισκάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τους κρατάτε στο ψυγείο για 20 λεπτά (μάξιμουμ 2 ώρες).
Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τμηματικά τους κεφτέδες, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
Τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και τους σερβίρετε ζεστά με μια πλούσια σαλάτα.