ΥΛΙΚΑ
-800 γρ. πατάτες
-3 κρόκοι αυγών
-1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-200 γρ. κασέρι ή γραβιέρα κομμένα σε κυβάκια 1,5 εκ.
-αλάτι
-πιπέρι λευκό
-παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
Για το πανάρισμα
-1 αυγό ολόκληρο και τα ασπράδια των 3 αυγών της γέμισης)
-φρυγανιά τριμμένη
-καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και βάζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους να βράσουν μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ.
Προσθέτετε στον πουρέ τους κρόκους των αυγών, το μαϊντανό, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και τον παπαρουνόσπορο (προαιρετικά) και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά.
Τα πλάθετε σε μικρά μπαλάκια τοποθετώντας στο κέντρο τους από 1 κυβάκι κασέρι ή γραβιέρα. Αφήνετε τις κροκέτες στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν.
Στη συνέχεια πανάρετε τις κροκέτες πρώτα στο αυγό, αφού το χτυπήσετε μαζί με τα ασπράδια και κατόπιν στη φρυγάνια. Τις τηγανίζετε στη φριτέζα σε καυτό καλαμποκέλαιο και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.