ΥΛΙΚΑ
- 1,5 κιλό αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλο
- 2 μελιτζάνες
- 4 κολοκυθάκια.
Για την μαρινάδα
- 100 ml ηλιέλαιο
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 ξερό κρεμμύδι
- χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 κουταλάκι γλυκού κίμινο
- 1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο
- θυμάρι.
Για την σάλτσα
- 3 κόκκινες πιπεριές
- 100 ml ελαιόλαδο
- 30 ml ξύδι μπαλσάμικο
- χυμό 1 λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο βασιλικό ξερό ή φρέσκο.
Για το γαρνίρισμα
- 1 φινόκιο
- 1 ματσάκι ρόκα
- 4 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκι σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι & πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας, κόβουμε το κρέας σε κύβους και το μαρινάρουμε 4-8 ώρες.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες στο ίδιο μέγεθος με το κρέας και τα περνάμε με τη σειρά σε σουβλάκια.
Προετοιμάζουμε την ψησταριά και ψήνουμε.
Παράλληλα με τα σουβλάκια, ψήνουμε και τις πιπεριές.
Όταν είναι έτοιμες τις τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνουμε μερικά λεπτά για να ιδρώσουν.
Έτσι, βγαίνει ευκολότερα η φλούδα τους.
Αφαιρούμε και τα σπόρια τους και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
Για το γαρνίρισμα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το φινόκιο, κόβουμε με τα χέρια την ρόκα σε πιο χοντρά κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια με την σάλτσα και συνοδεύουμε με τη σαλάτα φινόκιο και ρόκας.
Tips
Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο φέτα στην σάλτσα της κόκκινης πιπεριάς. Το μαρινάρισμα βοηθάει το κρέας να γίνει πιο μαλακό, με αποτέλεσμα η υφή του να είναι απίστευτη.