Από τις κουζίνες της Ανατολής, στο πιάτο μας.
Γνωστός ως ενισχυτικό γεύσης στην ινδική κουζίνα, ο κουρκουμάς είναι μπαχαρικό με μεγάλη αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Το βασικό του συστατικό η κουρμουμίνη που του χαρίζει το βαθύ κίτρινο χρώμα, διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη της κορτιζόνης και γι’ αυτό συνιστάται από βοτανολόγους στα άτομα που υποφέρουν από αρθρίτιδα και φλεγμονές.
Επίσης σύμφωνα με έρευνα του Tufts University, ο κουρκουμάς βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους και στην καύση του λίπους, συμβάλει στην αποβολή τον τοξινών από το συκώτι, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ρίχνει τη χοληστερίνη και ενεργοποιεί το μεταβολισμό.
Κουρκουμά μπορείτε να βρείτε σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Ακόμη το σκέφτεστε;