Ερευνητές από το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Νοσοκομείου Παίδων στο Όουκλαντ (CHORI) διαπίστωσαν ότι μια μικρή αύξηση στην ημερήσια πρόσληψη ψευδαργύρου μέσω της διατροφής μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά για την υγεία μας. Όπως αναφέρει η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The American Journal of Clinical Nutrition, η ενίσχυση της πρόσληψης ψευδαργύρου κατά 4 mg επιδρά ιδιαιτέρως θετικά στην κυτταρική υγεία, παρέχοντας ευρύ φάσμα ωφελειών στον οργανισμό, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι η αυξημένη προστασία από χρόνια νοσήματα και η παράταση της ζωής. Επίσης, ο ρόλος του είναι ακόμη πιο σημαντικός απ’ ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα, αφού παρέχει σημαντική προστασία ενάντια στην καρδιοπάθεια και στον καρκίνο και επίσης προστατεύει το DNA από τη φθορά, παρατείνοντας τη ζωή και βάζοντας φρένο στη γήρανση.
Ο ψευδάργυρος υπάρχει σε πληθώρα τροφών, οπότε είναι εύκολο να πάρουμε επαρκή ποσότητα ή να αυξήσουμε αυτήν που ήδη λαμβάνουμε. Η τρέχουσα σύσταση όσον αφορά την πρόσληψη του μετάλλου είναι 8 mg την ημέρα για τις γυναίκες και 11 mg για τους άνδρες. Ενδεικτικά, μία μερίδα (12) στρείδια παρέχει 66,8 mg ψευδαργύρου, μία μερίδα μοσχαρίσια παϊδάκια παρέχει 38,7 mg, ένα φλιτζάνι κάσιους παρέχει 7,7 mg, μία σαλάτα από σπανάκι παρέχει 7,3 mg, ενώ ένα φλιτζάνι σοκολάτα παρέχει 5,9 mg.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!