υχνά αναφερόμαστε σε διάφορες τροφές και φαγητά μιλώντας για τις θερμίδες που περιέχουν σκεπτόμενοι πόσα κιλά μπορεί να πάρουμε καταναλώνοντάς τα.
Κι αν κάποιες τροφές κατηγορούνται για τις πολλές θερμίδες τους, ορισμένα τρόφιμα έχουν ξεχωριστή θέση σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους λόγω των «αρνητικών θερμίδων» τους. Υποτίθεται δηλαδή, ότι κάποιος καταναλώνοντάς τες «καίει» περισσότερες θερμίδες.
Ένας βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό. Δείτε παρακάτω πέντε φρούτα και λαχανικά με τις λεγόμενες «αρνητικές θερμίδες»…
– Σέλινο: 14 θερμίδες ανά φλιτζάνι (100 γραμμάρια), 95% νερό
– Μαρούλι: 5 θερμίδες ανά φλιτζάνι (35 γραμμάρια), 95% νερό
– Γκρέιπφρουτ: 69 θερμίδες ανά φλιτζάνι (230 γραμμάρια), 92% νερό
– Ντομάτες: 32 θερμίδες ανά φλιτζάνι (180 γραμμάρια), 94% νερό
– Αγγούρια: 8 θερμίδες ανά φλιτζάνι (50 γραμμάρια), 95% νερό
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!