Οι καρδιακές παθήσεις μπορεί να προκληθούν (και) από την κακή διατροφή, αλλά οι ειδικοί λένε ότι το μηλόξυδο μπορεί να έχει θετικά οφέλη για ορισμένους παράγοντες κινδύνου, καθώς και να βοηθήσει με την απώλεια βάρους.
Η καρδιακή νόσος παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους “δολοφόνους” παγκοσμίως, αλλά υπάρχουν βάσιμες υποψίες, ότι ένα δημοφιλές ποτό, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μηλόξυδο θα μπορούσε να έχει προστατευτική επίδραση στην καρδιά σας
Το να πίνετε μερικά κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο πριν το πρωινό σας, έχει γίνει μια τάση για καλύτερη υγεία τα τελευταία χρόνια, χάρη στους επιστημονικούς ισχυρισμούς ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους.
Ωστόσο, το μηλόξυδο θα μπορούσε, επίσης, να συμβάλλει στην προσπάθεια για να περιοριστεί η καρδιακή νόσος.
Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, τα οποία έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.
Επιπλέον, μελέτες έδειξαν, ότι προστατεύει από την οξείδωση της LDL χοληστερόλης (γνωστή και “κακή” χοληστερόλη), η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση.
Τι λένε οι ειδικοί
“Πολλοί ‘παράγοντες κινδύνου’ για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνονται με την κατανάλωση μηλόξυδου”, δήλωσε η Fleur Brown, διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Beat Chronic Disease – The Nutrition Solution.