Θέρος – τρύγος – πόλεμος έλεγαν οι παλιοί αμπελουργοί για να εκφράσουν την εργώδη προσπάθεια ολόκληρης της αγροτικής οικογένειας, το ξεσήκωμά της για τον θερισμό και τον τρύγο, την εξάντληση των ορίων που θύμιζε συνθήκες μάχης.
Πράγματι, αυτές τις μέρες δεν υπήρχε χρόνος για ανάπαυση. Και οι ίδιοι οι καλλιεργητές και επιστήμονες οινολόγοι συμφωνούν ότι ο τρύγος αρχίζει με την προετοιμασία των εργαλείων και τελειώνει όταν ο μούστος γίνει κρασί.
Στο εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων «Μήλιος» στο Καστράκι αυτή την εποχή, εκτός των άλλων, κατασκευάζονται και τα γλυκά προϊόντα του μούστου, πετιμέζι, σουτζούκια κ.ά.
Τα προϊόντα της περιοχής μας εδώ και πολλά χρόνια είναι συνώνυμα της αγνότητας, της παράδοσης και φυσικά της άριστης ποιότητας. Το εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων “Μήλιος”, κρατώντας τις παραδόσεις αλλά παρακολουθώντας ταυτόχρονα τις εξελίξεις και τις ανάγκες του καταναλωτή, παρασκευάζει ό,τι καλύτερο και γευστικότερο.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!