Στο 61ο φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε πριν από 24 χρόνια, την 22η Σεπτεμβρίου 1995, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:
ΩΣ «ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ζητήματα από νομικής απόψεως» αξιολογεί η γερμανική πλευρά τις προσφυγές σε ελληνικά δικαστήρια παθόντων από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στην Ελλάδα και την ρύθμιση για την αποζημίωση των αμερικανοεβραίων θυμάτων του Ναζισμού που κατοχυρώθηκε χθες με την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών απέκλεισε τη δυνατότητα να εκληφθεί η συμφωνία αυτή ως «προηγούμενο» για άλλες «ομάδες ενδιαφερομένων» χαρακτηρίζοντάς την ως «ειδικού χαρακτήρα» και «μοναδική». Την αξιολόγηση αυτή έκανε και εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στη Βόννη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η γερμανική πλευρά συναίνεσε εξαιτίας του ότι επρόκειτο ακριβώς περί των Ηνωμένων Πολιτειών…
ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ερχόμενης Κυριακής λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας και στις 4.00 το πρωί της Κυριακής πρέπει να βάλετε τα ρολόγια σας μια ώρα πίσω, δηλαδή στις 3.00. Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά. Στα επόμενα χρόνια είχε υιοθετηθεί η μετατόπιση της ώρας έναρξης λειτουργίας πολλών δημόσιων υπηρεσιών και καταστημάτων κατά μισή ώρα, στη χειμερινή περίοδο. Στη δεκαετία όμως του 1970, μόλις δύο χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973 αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης τότε και της Ελλάδας με έναρξη το 1975. Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να τηρήσουν με νόμο, γίνεται, πλέον, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς. Επομένως η αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα κράτη μέλη τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο. Για την Ελλάδα αυτή η αλλαγή ισχύει από το 1996.
ΤΟ Κ.Α.Σ Πολιορκεί ασφυκτικά Καλαμπάκα και Καστράκι. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας της 29ης Μαΐου 1995 ο κ. Θεόδωρος Καρακαντάς κατήγγειλε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας ότι αυτό δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για τη δέσμευση που έχει επιβάλλει η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε τέσσερις περιοχές της Κτηματικής Περιφέρειας Καλαμπάκας ήτοι α) Παλαιονεράντζες, β) Χαντακώματα γ) Σταυρός και δ) Κορατσίτσα ως προς την οικοδόμηση των προαναφερόμενων περιοχών και κάλεσε το Συμβούλιο όπως αποφασίσει σχετικά. Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση ιδόν και την την άνω αίτηση καταγγελία, αποφάσισε ομόφωνα να συσταθεί επιτροπή, η οποία θα επισκεπτόταν το Κ.Α.Σ και την 7η Εφορεία και θα έφερνε εισήγηση για το θέμα στο Συμβούλιο. Η επίσκεψη αυτή, η οποία θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην οριοθέτηση Αρχαιολογικών Ζωνών στην Καλαμπάκα και το Καστράκι δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ