Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ταξιδεύοντας με την κουζίνα» την οποία παρουσιάζει ο Βασίλης Αδαμίδης συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπάκας «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ» προκειμένου να προβληθεί η τοπική γαστρονομία αλλά και προϊόντα και διατροφικές συνήθειες της περιοχής.
Οι συντελεστές της τηλεοπτικής εκπομπής πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τα γυρίσματα στην πόλη μας στις εγκαταστάσεις της χαλβαδοποιίας ΡΟΜΠΟΣ όπου ο Διονύσης Γκαντάλης τους έδειξε τη διαδικασία παρασκευής του μοναδικού και γνωστού σε όλη την Ελλάδα χαλβά. Όπως είπε ο Διονύσης, ο Χαλβάς Ρόμπου παρασκευάζεται εδώ και τρεις γενιές ξεκινώντας από τον παππού Γεώργιο Ρόμπο ο οποίος έφερε τη συνταγή. Η παράδοση συνεχίζεται και για τέταρτη γενιά αφού στην διαδικασία παραγωγής έχει μπει και ο γιός του κυρίου Διονύση Γκαντάλη και της Γεωργίας Ρόμπου.
Σειρά στη συνέχεια είχαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ» που στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης μαγείρεψαν μαζί με τον παρουσιαστή παραδοσιακές συνταγές της περιοχής μας.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!