Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ταπερίστας», τα τμήματα Γαλλικών της Α τάξης, του ΓΕ. Λ Καλαμπάκας, τη Δευτέρα 16 Μαΐου υλοποίησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα και ωφέλιμη δραστηριότητα με θέμα την Υγιεινή Διατροφή των μαθητών στο χώρο του σχολείου και κατ’ επέκταση και εκτός αυτού.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά και ντόπια προϊόντα, παρασκεύασαν και πρόσφεραν στους συμμαθητές τους, όμορφες φρουτοσαλάτες, υγιεινά σάντουιτς και χυμούς από φρέσκα φρούτα εποχής, στέλνοντας ένα σημαντικό «διατροφικό μήνυμα» και αποδεικνύοντας ότι η ένταξη μίας πιο υγιεινής διατροφής στις καθημερινές τους συνήθειες αλλά και η καθιέρωση νέων υγιεινών προϊόντων στα σχολικά κυλικεία, είναι στόχοι πολύ προσιτοί .
Υπεύθυνη για την οργάνωση και την εμψύχωση της δράσης ήταν η καθηγήτρια Γαλλικών του Λυκείου κ. Σπανού Φωτεινή.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές και την καθηγήτριά τους αλλά και σε όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν την προσπάθεια.
Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις παρακάτω επιχειρήσεις της περιοχής μας, για την πολύτιμη προσφορά τους στην υλοποίηση και την επιτυχία του εγχειρήματος :
• Κρεοπωλείο Αλιάγας
• Παραγωγός μελιού «Νέκταρ Μετεώρων» Αντωνίου Κωνσταντίνα
• Αρτοποιείο Βαβίτσας
• Τυροκομικά «Αμάραντος»
• Οπωροπωλείο «Σταγών Γη»
• Κρεοπωλείο Τσιάμης
• Βιολογικά προϊόντα Μουλάς
Ο Διευθυντής του Λυκείου
Καρατώλος Γιώργος