Ένας νέος άνθρωπος, ο Γιώργος Μπάκας, με εμπειρίες από το εξωτερικό όπου έζησε και εργάστηκε σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία ως διευθυντικό στέλεχος, εντάσσεται στη «Δύναμη Ευθύνης» και δηλώνει τη στήριξή του στον υποψήφιο Δήμαρχο Λευτέρη Αβραμόπουλο.
«Είναι καιρός να στρέψουμε το βλέμμα μας προς τον κόσμο» δηλώνει «να επιδιώξουμε την εξωστρέφεια, να θέσουμε υψηλούς στόχους και να τους πετύχουμε. Η Καλαμπάκα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, στις παρυφές των Μετεώρων, σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και μέσα στην επόμενη διετία στο κέντρο ενός σημαντικού αυτοκινητόδρομου όπως ο Ε-65. Πρέπει τώρα να χαράξουμε τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε για να είμαστε οι πρωταγωνιστές του αύριο. Και με τον Λευτέρη Αβραμόπουλο μπορούμε».
Γιώργος Μπάκας
Δημόσιος Υπάλληλος
Βιογραφικό
Ο Γιώργος Μπάκας είναι γέννημα θρέμμα της Καλαμπάκας, έλκει την καταγωγή του -από τη μεριά της μητέρας του- από την Καστανιά. Είναι παντρεμένος με την Άρτεμη Χλιούρα και έχουν έναν γιο.
Τελείωσε το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας το 1999 και πέρασε δεύτερος στην Ελλάδα στο ΑΤΕΙ Αθηνών στο τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Με την αποφοίτηση του ξεκίνησε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, στον χώρο της υγείας, σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες για σχεδόν 15 χρόνια. Παράλληλα συνέχισε την δια βίου μάθηση και ενώ εργαζόταν στην Αθήνα, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πλέον κατέχει τον μεταπτυχιακό τίτλο: MSc Άσκηση και Υγεία.
Για δύο χρόνια έζησε στο εξωτερικό (Βόρεια Ιταλία, Μιλάνο) όπου κατείχε διευθυντική θέση marketing, σε μεγάλη Αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία και ήταν υπεύθυνος για την Νότια Ευρώπη. Το 2020 επέστρεψε στην Ελλάδα και πλέον εργάζεται στον δημόσιο τομέα, σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο. Παράλληλα, έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις και πέρασε πρώτος στο τμήμα Ενιαίας και Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπου και σπουδάζει για το δεύτερο πτυχίο του, δείχνοντας στην πράξη ότι η δια βίου μάθηση είναι τρόπος ζωής.
Η ενασχόληση του με τα κοινά δεν ήρθε τυχαία μιας και από μικρή ηλικία έδειχνε πάντα ενδιαφέρον για τα δρώμενα του τόπου. Το 1996 εξάλλου ήταν ένας από τους 50 Έλληνες μαθητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα και το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, στα πλαίσια του προγράμματος Euroscola (Ευρωβουλή των Εφήβων).
Η επιστροφή του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον τόπο όπου μεγάλωσε, την Καλαμπάκα και η ενασχόληση του με τα κοινά ήταν μονόδρομος τόσο για την πρόοδο του τόπου μας όσο και για τις προκλήσεις του μέλλοντος!